Serà notícia

Agenda republicana

L’agenda republicana

Agenda d’actes del 6 al 13 d’octubre.

diumenge, 6 d’octubre

Mirada inèdita del procés

Projecció del documental Avec un sourire, la révolution (2019), del director quebequès Alexandre Chartrand. Una mirada inèdita sobre el procés d’autodeterminació des de la visió subjectiva del director, que ens apropa a la primera línia de lluita. Activistes de base, manifestants de carrer, líders catalans i mobilitzacions espontànies són els testimonis d’un retrat cinematogràfic sobre la desobediència civil a Catalunya, on la repressió es combat amb un somriure. En acabar l’acte, es farà un aperitiu col·loqui amb els assistents, alguns d’ells protagonistes d’aquells dies.

sala Romagosa, Patronat Cultural i Recreatiu, Cornellà de Llobregat

Lloc:

Hora: 11.30 h

divendres, 11 de novembre

Caminada reivindicativa

Des de fa més de dos anys, cada divendres la coordinadora del Barcelonès de l’ANC realitza una marxa per la llibertat dels presos polítics i la implementació de la República. La manifestació, sempre autoritzada, acaba amb el cant d’Els segadors.

plaça Catalunya, Barcelona

Lloc:

Hora: 19 h

cada dia laborable

Avis i Àvies de Reus per la Llibertat

De dilluns a dissabte, i de tres quarts de dotze del migdia a les dotze, els Avis i Àvies de Reus per la Llibertat es concentren a la plaça del Mercadal per exigir la llibertat dels presos polítics i dels exiliats. Ja són més de 23 mesos, reunint cada dia unes dues-centes persones, aproximadament.

plaça del Mercadal, Reus

Lloc:

Hora: 11.45 h

Dimecres, 9 d’octubre

Manual de desobediència

Presentació del llibre Manual de desobediència, de Mark i Paul Engler. L’acte inclourà la presència d’Albert Mateu, periodista, i Francesc Gil Lluch, editor de Saldonar. Isabel Casas, Jaume Farrés i Íngrid March llegiran fragments del llibre.

Empremta, Igualada

Lloc:

Hora: 19.30 h

Dimarts, 8 d’octubre

Tallers grocs

Tallers gratuïts de llaços, braçalets, collarets, bufandes... Podràs emportar-te la teva creació o donar-la a Òmnium per vendre-la a les parades al carrer.

Espai Muriel Casals, Vilafranca del Penedès

Lloc:

Hora: de 17 a 21 h

Dilluns, 7 d’octubre

Concentracions setmanals

Són moltes les poblacions catalanes que no defalleixen i continuen organitzant concentracions setmanals o diàries per demanar l’alliberament dels presos i exiliats polítics. Una d’aquestes és Cervera, on cada dilluns, i ja en van més de cent, es concentren a la plaça de la Paeria.

plaça de la Paeria, Cervera

Lloc:

Hora: 20 h

Dilluns, 7 d’octubre

Camins cap a la República

Els camins que ens conduiran a la República. Debat i col·loqui amb Vicent Partal, director de VilaWeb.

Teatre del Coro, Sant Vicenç de Castellet

Lloc:

Hora: 19.30 h

dimarts, 8 d’octubre

Conversa amb Jordi Rich

Debat constituent i constitució? és el nom de la conferència que oferirà a Girona Jordi Rich, membre fundador de Reinicia Catalunya, sobre el procés constituent i la comparació de diferents constitucions europees.

centre cultural La Mercè, Girona

Lloc:

Hora: 19.30 h

Dissabte, 12 d’octubre

Botifarrada a la Hispanitat

Botifarrada a la Hispanitat. Dinar popular i xerrada: Catalunya no és espanya, un desacord de més de tres segles, amb Joan Olòriz, historiador i polític.

centre cívic Les Mèlies, Vilafant

Lloc:

Hora: 13 h

Dimarts, 8 d’octubre

Presentació del llibre de Cuixart

Presentació al barri de Sants del llibre Ho tornarem a fer, de Jordi Cuixart. Conversa entre Xavier Muñoz Soriano, advocat i portaveu d’International Trial Watch, i Iolanda Fresnillo, membre de la junta nacional d’Òmnium Cultural. Presentarà i moderarà l’acte Yohany Limpias, directora del diari La Marina.

Lleialtat Santsenca, Barcelona

Lloc:

Hora: 19 h

diumenge, 6 d’octubre

Concentració i dinar groc

Concentració i dinar groc per demanar l’alliberament dels presos i exiliats polítics. Trobada al pla de Lledoners i dinar a Salelles. Organitza: JuntsxCat Ciutat Vella.

Salelles

Lloc:

Hora: 12 h

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor