Serà notícia

Catalunya impulsa un Compromís per a un ecoturisme universal i responsable

La directora general de Turisme, Marta Domènech i Tomàs, ha presidit la 25a sessió de la Taula d’Ecoturisme de Catalunya, que s’ha celebrat a l’Hotel Casa Fuster, a Barcelona. En el marc del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, Domènech i Tomàs ha presentat el Compromís per a un ecoturisme universal i responsable per “fer de l’ecoturisme català un exemple i motor de canvi del model turístic català”. Segons la directora general “l’ecoturisme universal no significa parlar d’activitats i de recursos habilitats, sinó que tothom pugui gaudir de les experiències, un turisme pensat per a tothom”. “En definitiva, el que volem aconseguir és un millor territori per viure-hi i una millor destinació per visitar”.

El Compromís per a un ecoturisme universal i responsable assenyala la necessitat d’elaborar un Llibre Blanc per a un ecoturisme universal, per tal que tothom pugui sentir i gaudir la natura. L’objectiu és orientar als professionals en la creació d’experiències dissenyades des d’un inici per a que totes les persones puguin gaudir-les independentment de les seves condicions. També contempla afavorir un turisme de proximitat mitjançant mesures d’ordenació, conscienciació i gestió dels espais naturals per no afectar el propi recurs i millorar l’experiència dels usuaris i de la població resident.

Un altre punt destacable és la creació de noves eines de planificació, com ara el Pla d’Ecoturisme de Catalunya 2023-2027, que permetin formular propostes col·lectives transformadores i afavoreixin la digitalització i la sostenibilitat de les destinacions, els espais naturals i les empreses. La directora general ha volgut tancar la seva intervenció ressaltant que “l’ecoturisme és un sector clau per a Catalunya, sobretot pels seus territoris rurals, a l’afavorir un desenvolupament local sostenible i generar nombroses oportunitats tot promovent la conservació dels espais naturals on es desenvolupa”. A més, ha afegit Domènech i Tomàs, “és un sector de referència per a la resta d’àmbits turístics a l’hora de concretar amb accions els valors de la sostenibilitat”.

Creada i liderada per la Direcció General de Turisme ara fa sis anys, i en col·laboració amb l’Agencia Catalana de Turisme i el Departament de Territori i Sostenibilitat, la Taula d’Ecoturisme treballa conjuntament amb d’altres ens públics com ara les diputacions i els seus patronats de turisme, representants d’espais naturals protegits i empreses del sector, per aconseguir els reptes i objectius definits en el Pla de foment del turisme de natura als espais naturals protegits.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor