Positiu

ANTONIO BAÑOS

L’exdiputat de la CUP Antonio Baños es va negar a declarar en el judici per desobediència. Baños va començar a parlar en català, però la magistrada li va deixar anar: “Si vol expressar-se aquí, ho ha de fer en castellà. No té aquest dret i no es produeix cap problema.” Però Baños, que havia formulat prèviament la petició de disposar d’un intèrpret, no es va arronsar i va deixar anar: “Per parlar en una llengua estrangera i ser jutjat fora de la jurisdicció, si no puc parlar en català…” Un acte de dignitat que reconforta.

Positiu

JORDI CUIXART

L’expresident d’Òmnium Cultural i president d’Òmnium Civil Rights Europe, Jordi Cuixart, ha intervingut aquesta setmana a les Nacions Unides per denunciar la passivitat i la inacció de l’Estat espanyol en l’escàndol d’espionatge massiu que va afectar unes 65 persones de l’entorn de l’independentisme amb el programari Pegasus i per reclamar-ne una investigació tutelada per l’ONU. Una iniciativa que permet fer arribar la denúncia contra la repressió dels poders espanyols a les instàncies internacionals.

GEMMA CALVET

“Seria trist cremar la força col·lectiva de l’1-O”

MARINA LLANSANA

“L’1-O és el dia que vam guanyar l’Estat”

“S’acusa un desgast per la manca d’unitat”
JOANA ORTEGA

“S’acusa un desgast per la manca d’unitat”

Esperava alguna conseqüència més d’aquell referèndum?El fet que la violència contra els ciutadans, que volien exercir el seu dret a vot impedís el desenvolupament normal de la jornada, ja quedava...

FRANCESC-MARC ÁLVARO

“Ens queda la dignitat d’haver votat”

MARINA GELI

“L’1-O no admet oblit”

GEMMA UBASART

“L’1-O va ser un potent i singular acte de sobirania”