Lletres

Una dualitat benvinguda

És d’agrair que entre l’allau d’àlbums benintencionats, però de vegades d’una correcció política fleuma i ensucrada, arribin propostes que ofereixen elements per a la reflexió lliure i no per a un cert adoctrinament moral. Aquest és el cas de Petit, el monstre, un divertit conte filosòfic sense moralismes, en què tothom pot reconèixer dubtes íntims i dilemes contradictoris. Perquè tothom té, i és bo que així sigui, una dualitat, un bo i un dolent, un yin i un yang.

En Petit és un nen que fa coses bones i coses dolentes, sovint, sense voler. Es pensa que és una mena de nen bo-dolent, tot alhora. Però a en Petit li sembla que tot plegat és molt estrany, i a la seva mare, també. Per això voldria tenir un manual d’instruccions que l’ajudés a orientar-se, a comportar-se.

Isol, nom artístic de Marisol Misenta, va néixer a l’Argentina el 1972. És una dibuixant molt reconeguda, autora de llibres il·lustrats i, també, cantant de l’escena underground de Buenos Aires. Ha rebut nombrosos reconeixements, el més important dels quals és el premi Astrid Lindgren del 2013 per tota la seva obra. És la primera autora en llengua castellana que ha rebut el que es considera el Nobel de la literatura infantil.

Petit, el monstre ha arribat a les pantalles de televisió gràcies a una sèrie, en què el protagonista, juntament amb els seus amics Laura, Roman i Gregorio, viu diferents experiències que l’ajudaran a descobrir coses importants dels adults i a reflexionar sobre el món, tot explicat amb un estil molt expressiu, a còpia de taques de colors i amb un traç tremolós de llapis. I amb humor.

PETIT, EL MONSTRE Autora: Isol Traducció: Txet Freixinet Editorial: Takatuka Pàgines: 32 Preu: 13,50

Recomanacions a cau d’orella

Text: Eva Manzano Il·lustracions: Mo Gutiérrez Traducció: Laura Vaqué Editorial: Thule Pàgines: 32 Preu: 14,95 El cant del cigne
Àlbum molt imaginatiu, d’il·lustracions matusseres, imitant les infantils, que explica que els inventors d’oficis són viatgers, passejants i conversadors. Per inventar oficis has de reunir dues qualitats: saber el que passa i tenir imaginació. Cultivadors d’estels, els intèrprets d’arbres, els atrapamalsons, els bellugaments, els nyam-nyadors, els guies d’ecosistemes voladors... El futur s’inspira en el passat i s’inventa en el present.
Text: Jordi Cervera Il·lustracions: Roger Olmos Editorial: Baula Pàgines: 80 Preu: 9,90 Mar de lletres
Cervera i Olmos són un bon tàndem per descobrir-nos la història de Randemar, un poble mariner de cases petites i parets blanques, amb teulades de colors diferents. Totes menys una, la de la casa del Quimet, que es blanca. En Quimet, quan no té escola, surt a pescar amb la barca amb el seu pare i el seu avi fins que un dia passa un fet sorprenent: a la xarxa no hi ha ni un peix, sinó lletres, moltes lletres. Què en faran, de tantes lletres? En Quimet té una idea...
Autor: Àngel Burgas Editorial: Jollibre Pàgines: 232 Preu: 11 Barcelona Escape Room
La novel·la del prolífic i cada cop més especialitzat en novel·les juvenils amb pulsions d’actualitat Àngel Burgas confronta la realitat amb la ficció: la ciutat esdevé una mena de plató on es juga una partida perillosa plena de delinqüència, conflictes morals, personatges de dues cares i adrenalina. A la Berta no li agraden les activitats o celebracions que es basen en l’artifici i la mentida, i per això no ha fet mai cap escape room. Trobarà la clau per sortir-ne ben parada?
Text: Joaquim Carbó Il·lustracions: Montse Español Editorial: Barcanova Pàgines: 72 Preu: 13,50 Sabina, la veïna del davant
El sempre jove veterà i de bon llegir Joaquím Carbó narra la història de l’Arnau, que està convençut que la Sabina, la veïna del davant, una noia divertida i eixerida, amaga un gran secret: té profundes sospites que la noia pot ser una bruixa o una fada, o potser aquestes idees són fruit de la seva imaginació... Un dia l’Arnau té la sort de trobar-la. Ha arribat el moment de descobrir la veritat.
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor