Teatre

Majoria d’edat del Guant

TITELLES DE TOT TIPUS
El festival de Valls va néixer el 2005 com un aparador de les diverses gammes de manipulació d’objectes: titelles de guant, de dit, de tija...

Era l’any 2005 quan a Valls, impulsat per l’Ajuntament i amb l’organització a càrrec de la companyia Pa Sucat, germinava la primera edició d’un festival internacional de titelles que volia ser aparador de les diverses gammes de manipulació d’objectes: titelles de guant, titelles de dit, de tija, teatre d’objectes... El festival prenia el nom d’una d’aquestes tècniques, el Guant. Divuit anys després, del 15 al 20 de novembre, el Guant - Festival de Teatre de Titelles de Valls assoleix la majoria d’edat amb tota l’energia i amb una nova edició que continua acostant la màgia dels titelles al públic infantil i adult.

La capital de l’Alt Camp continuarà sent l’epicentre d’una programació que també arribarà a escenaris d’altres poblacions del Camp de Tarragona: el Convent de les Arts d’Alcover, el Teatre Auditori del Morell i, per primera vegada, el teatre El Magatzem de Tarragona. Seran quatre jornades amb l’actuació de nou companyies i amb exposicions, tallers i onze representacions d’espectacles.

Entre les propostes destaquen una original revisió del clàssic Hamelí, a càrrec de la companyia Xip Xap, premiada per aquest muntatge amb el Drac d’Or Fecoll de la Fira de Titelles de Lleida i el reconeixement del jurat infantil del Festival Internacional de Títeres de Tolosa; i també Miranius de la companyia De Paper, Premi Xarxa Alcover de la Fira d’Espectacles Infantils i Juvenils de la Mostra d’Igualada. La programació als escenaris del Teatre Principal de Valls arrencarà 17 de novembre amb L’eruga voladora, de Pea Green Boat, un espectacle de titelles i actriu amb cançons i especialment dissenyat per als més petits. Altres espectacles en aquest mateix escenari seran Sota sola, de Ka Teatre, amb un peculiar sabater de protagonista; Auga que non vas a beber, dels gallecs Cia. Fantoches Baj, pensat per al públic juvenil, i Maure el Dinosaure, de Teatre Nu. Durant el cap de setmana, a Alcover, el Morell i Tarragona, Fantoches Baj portarà un altre dels seus muntatges, Novos Lobos, una proposta de narració oral i titelles que parteix dels contes de la literatura popular però redissenyats amb una nova perspectiva de gènere.

Amb motiu del festival i fins al 18 de desembre, es podrà visitar al vestíbul del Principal l’exposició fotogràfica Dones i Mans, que reivindica el treball de les dones professionals del teatre de titelles i d’objectes. Una altra de les activitats paral·leles serà el taller de titelles d’Indonèsia en què els participants podran crear el seu propi wayang kulit per fer servir en teatre d’ombres.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor