Articles

El racó dels saberuts

Per què tothom plora quan talla una ceba?

Text: Lluís Llort Il·lustració: Sergi Càmara

Saps en quin lloc del planeta no agafaries mai un refredat?

Hi ha espais artificials controlats, com ara l’interior d’una incubadora, però ens referim a un espai natural: l’Antàrtida. Amb temperatures que arriben als 80 graus sota zero, no hi sobreviuen ni els microbis.

Per què tothom plora quan talla una ceba?

Perquè fa pena. ...És broma! Quan tallem ceba (o estem a prop d’algú que ho fa) s’escampa per l’aire una substància natural que resulta irritant per als nostres ulls; però no és un sistema de defensa, és perquè la ceba és així, sense mala intenció. Tot i que ens faci plorar i de vegades piqui a la llengua quan en mengem, la ceba és molt bona per al nostre organisme.

Podries fer una competició de llengotes amb un cocodril?

No, perquè no poden treure la llengua fora de la boca. Però jo, si fos de tu, el deixaria guanyar, no fos cas que tingui mal perdre i s’enfadi.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital de El Punt Avui

Per
només
48€

l'any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció