Opinió

L’alliçonadora faula dels micos i els plàtans

Avui no escalarem ni desescalarem, sinó que ens aturarem al replà de la ciència. Una vegada, uns científics que estudiaven el comportament van tancar sis micos en una gàbia al mig de la qual hi havia una escala i, al capdamunt, un penjoll de plàtans. Cada vegada que un dels animals s’enfilava per intentar agafar els fruits, se’ls ruixava a tots amb aigua gelada fins que cap del grup ho tornava a provar. Després, s’anaven canviant els micos d’un en un i el nou sempre era apallissat per la resta si s’acostava a l’escala. Al final, quan ja no en quedava cap que hagués rebut la dutxa freda, tots tenien clar que no es podien acostar a l’escala si no volien ser agredits per la resta, però el motiu ja havia canviat i la nova norma l’havia imposada el mateix grup. No us sona?

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital de El Punt Avui

Per
només
48€

l'any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció