Opinió

Punts de vista

BALANÇ I PROPÒSITS

No hi ha altra manera de canviar el món que no sigui la que comenci per nosaltres mateixos

Tanquem ja un altre any més. Una data que sempre serveix per fer balanç del que hem viscut, de les experiències apreses, del camí recorregut i que és un bon moment per marcar-nos objectius per al futur.

Des de la pandèmia, em fa l’efecte que el temps passa d’una manera diferent. Més ràpid, en la majoria dels casos, tot i que també és com si hi hagués hagut un període en què tot es va aturar. Aquells mesos de tancament, d’incertesa i de por han quedat marcats d’alguna manera en tots nosaltres.

Aquest any, en què la paraula triada ha estat polarització, ha servit per recompondre molt del que aleshores es va trencar. Ara, la tendència de molts és ser més prudents, desconfiar del que ens expliquen i, sobretot, intentar cuidar-nos més i millor. Dedicar el nostre temps, aquest que passa tan de pressa, a les persones que més estimem. A la nostra salut i a la dels qui més ens estimem. Sembla que, per fi, bona part de la societat ha decidit preocupar-se (i ocupar-se) pel que passa en el nostre entorn més proper.

El jovent demana que li fem més cas. Volen dedicar més temps als amics i a la família, i les dades reflecteixen que se senten sols. Una solitud que no entén d’edat, perquè no és només un mal que afecti els més joves. Aquest any també ha servit per conèixer les xifres que ens alerten sobre la quantitat de persones que viuen soles, un altre dels objectius per tractar en el futur.

Envoltats de guerres, d’imatges atroces que ens trenquen el cor, és temps de reflexionar. D’intentar, un cop més, marcar-nos els objectius que siguin al nostre abast. I sent cada cop més conscients que no hi ha altra manera de canviar el món que no sigui la que comenci per nosaltres mateixos. Mantenir-nos ferms en els nostres principis, estant disposats a pensar-hi i reconèixer els nostres errors, serà la tasca eterna que cada any hauríem de renovar.

La setmana vinent serem ja en un any nou. Deixarem enrere el 2023 per iniciar un nou camí en què desitjo de tot cor que fem un esforç individual, i també col·lectiu, per aprendre a estimar-nos millor. A nosaltres i també, per descomptat, els altres.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor