Serà notícia

Territori inicia la pacificació de l’N-II al Maresme

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori ha iniciat la tramitació de les actuacions per a pacificar i millorar la integració urbana de l’N-II al Maresme amb la licitació de la redacció del projecte corresponent al tram entre Mataró i Montgat. Aquesta actuació permetrà transformar l’N-II en una via més cívica que es complementi amb l’entorn urbanitzat i amb una millora de la permeabilitat de la façana litoral, alhora que contribuirà a una mobilitat més sostenible i segura.

El projecte que ara s’impulsa abasta el tram de l’N-II de 13 quilòmetres de longitud entre Mataró i Montgat i comportarà una inversió estimada en 18 MEUR. La redacció del projecte es licita per un import de 400.000 euros i un termini de sis mesos i s’efectuarà en coordinació amb els municipis i agents territorials implicats. En aquest àmbit, es proposa una integració urbana de l’N-II amb la incorporació d’un carril bici continu sobre la plataforma viària existent i l’ampliació de voreres i espais de serveis. Al mateix temps, es reduirà la secció viària a un sol carril de circulació per sentit, es reduirà la velocitat màxima permesa en aquest tram, es milloraran les interseccions i es construiran noves rotondes. Així mateix, s’aposta per una major integració i accessibilitat del transport públic. El projecte concretarà tècnicament les actuacions necessàries i el seu encaix i configuració.

Aquesta actuació s’insereix en el pla que el Departament està desplegant per a pacificar l’N-II i reconfigurar la C-32 en el marc de l’alliberament dels peatges de la C-32 nord. La desaparició del peatge comportarà notables millores en el model de mobilitat de la comarca i millorarà la funcionalitat de la C-32 afavorint la connectivitat i reconfigurant aquesta via per a permetre captar el trànsit de pas que utilitzava l’N-II, així com carreteres o vials urbans. Les millores en aquestes dues vies suposaran una inversió de 120 MEUR i s’executaran durant el període 2022-2026. La reconfiguració viària del corredor de la C-32 i la pacificació de l’N-II és un projecte consensuat amb el territori a través del Pacte de Mobilitat del Maresme, subscrit amb el Consell Comarcal i amb la intervenció de diversos agents i municipis de la zona, així com del Comissionat del Maresme i la Diputació de Barcelona, entre altres.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor