Articles

El Jamboree està de festa

El mític club de jazz de la plaça Reial de Barcelona celebra els 25 anys de la seva reobertura amb una programació especial. The Clarence Bekker Band, el bateria Julian Vaughn i Ignasi Terraza, un dels pianistes que més cops hi ha tocat, en són alguns dels protagonistes

La programació de bon jazz en directe té un nom: Jamboree. Situada a la plaça Reial de Barcelona, la sala està considerada la casa gran del jazz, i forma part del circuit de gires de les grans estrelles internacionals. Ara, coincidint amb el 25è aniversari de la seva reobertura, el grup Mas i Mas –que va adquirir la propietat del local el 1993 amb la voluntat aconseguida de recuperar el prestigi d’un dels clubs de jazz més importants d’Europa durant la dècada dels seixanta– ha organitzat una programació especial, amb un seguit d’artistes que van ser molt populars durant els primers temps de la nova era del Jamboree. En alguns casos, assenyalen els responsables de la sala, són propostes que tornen expressament a la cava de la plaça Reial amb motiu d’aquest aniversari.

Un dels concerts singulars tindrà lloc el dilluns 17 de desembre, i no serà al Jamboree, sinó al Teatre Tívoli, amb The Clarence Bekker Band i artistes convidats, que oferiran un concert especial de Nadal (A Christmas Story). El cantant holandès repassarà la seva discografia, però també posarà la seva mirada personal en els grans clàssics de la música negra. La resta de concerts tindran lloc tots al Jamboree. De fet, la programació ja va començar a principis de mes, però en queden més. El 18 de desembre hi actuarà el contrabaixista argentí Horacio Humero, fent duet amb Pedro Javier González. L’endemà, 19 desembre, hi haurà una proposta inèdita que unirà el bateria nord-americà Julian Vaughn, amb el saxofonista Paul Stocker i el violoncel·lista Paul Stouthamer. I els dies 25 i 26 de desembre tancaran el cicle Randy Greer i Ignasi Terraza, aquest darrer un dels pianistes que ha tocat més cops al Jamboree des de la seva reobertura.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor