El restaurant zero

Quan Gonzalo Rivière i Luca Marongiu pensaven el nom del seu nou restaurant a Barcelona tenien clar que la paraula Zero havia de sortir: “El zero té molt de pes en la nostra proposta perquè apostem...

Valls enceta la temporada alta de calçotades

La vila celebra el 27 de gener la 38a Festa de la Calçotada, que reparteix uns 60.000 calçots i ofereix concursos, cercaviles, degustacions i mercats. S’esperen uns 40.000 visitants

Dry Martini, 40 anys

“Un em prova molt bé. Dos és el meu límit. Amb tres em trobes sota la taula. I amb quatre a sota del meu amfitrió”, deia la brillant Dorothy Parker dels Dry Martini, una beguda mítica associada...

Carros, cavalls i carruatges als carrers catalans

Arrenca la temporada de Tres Tombs a Catalunya que celebren, fins al mes d’octubre, una norantena de municipis amb la col·laboració d’unes 13.000 persones

No estan com una cabra

Heu tastat alguna vegada carn de cabra salvatge? És tan desconeguda com sorprenent. “No té gens de greix perquè l’animal no para de pujar i baixar, és saludable, de proximitat i a més l’arribada...

Arrenca el 32è Festival Folk Tradicionàrius

El grup de percussió Kabum i el col·lectiu Guirigrall donaran el tret de sortida al festival, que enguany estarà marcat pel 25è aniversari de l’organització, el Centre Artesà Tradicionàrius

El gironí japonès

Joaquim de Toca Andreu treballava en l’àmbit de les telecomunicacions quan el seu cosí Jean, que vivia a París, li va parlar de la botiga Muji que havia descobert. L’emprenedor gironí va pensar...

Reis a la cassola

Vuit propostes de llibres molt saborosos sobre diversos aspectes de la gastronomia catalana per pensar a regalar ara que s’acosta el dia de Reis

La Txapelduna

Ainhoa Arteta ha estat coronada aquesta setmana com a Txapelduna de l’any pel grup Sagardi. És la primera dona d’una llarga llista masculina (on hi ha Andreu Buenafuente, Karra Elejalde, Mikel Urmeneta,...

Córrer abans de girar l’últim full del calendari

Més enllà de revetlles i cotillons, cada vegada són més els que s’engresquen a fer el canvi d’any calçant les sabatilles de córrer

Formatge per Nadal

Aquestes festes al Disfrutar no hi haurà menú especial perquè els seus xefs se’n van de vacances “com els nens”, per permetre al personal viatjar i gaudir de la família. Però si voleu tastar...

Els pastorets aixequen el teló

La temporada, amb més de 250 propostes a tot Catalunya, arrenca el 15 de desembre amb la representació d’El Centre de Gràcia (Barcelona) i acabarà el 3 de febrer a Mataró i el Vendrell

‘Tuset reloaded’

A mitjan anys 60 Oriol Maspons va fer una sèrie de 500 samarretes amb el logo Tuset Street que es van vendre en un obrir i tancar d’ulls. El carrer barceloní era el símbol d’una modernitat que s’obria...

El gall del Penedès

La xef Carme Ruscalleda serà la pregonera de la 354a Fira del Gall de Vilafranca, un escenari emblemàtic per a la promoció de la preuada au i de la gastronomia i els vins de la comarca

Montalbán al plat

“Em compto entre aquesta mena de gastrònoms entusiastes per la via directa. El niu amb tripa de bacallà no és un plat exquisit, és un plat rotund, com alguns actes sexuals i alguns actes d’afirmació...

Torn per a les fires de Nadal

Una de les més emblemàtiques i multitudinàries és la Fira de l’Avet d’Espinelves, que l’1 de desembre inaugura el president, Quim Torra. Espera 70.000 visitants i vendre 6.000 exemplars

Una gran festa amb poques alegries

Lisboa s’aboca en la gala de la guia Michelin 2019, que arriba amb estrelles catalanes per a Paco Pérez, Carles Abellán i Berasategui

Una gala ‘millennial’

La novena gala de la Sida va aconseguir dilluns 720.126 euros que se sumen als més de 6 milions que s’ha recaptat en les 9 edicions que s’han fet fins ara. Per difondre tot el possible la causa i...

Els reis de la tonyina

La besàvia de Josep Comas Arrom, que venia peix de manera ambulant al Born durant la postguerra, mai no podia haver imaginat que el seu besnét arribaria a facturar més de 20 milions d’euros anuals...

Música i titelles flirtegen a Valls

El 14è Festival Guant, del 20 al 25 de novembre, farà èmfasi en un diàleg entre la música i els titelles. Una desena d’artistes catalans, murcians i tailandesos configuren el cartell del 2018