Pobles amb encant

Ja són vuit els municipis d’arreu de Catalunya que l’Agència Catalana de Turisme ha certificat amb el segell Pobles amb Encant. Descobrir-ne els motius pot ser una bona experiència

Claris & Morales

Quan Aurelio Morales va posar a la carta de la terrassa de l’hotel Claris unes postres de xocolata amb una ampolleta de crema de ratafia poc podia imaginar que la beguda d’herbes es convertiria en...

Els combinats més originals

Albert Adrià revoluciona el món del còctel amb un tast col·lectiu per a 260 persones als seus sis restaurants mentre la nova gastrococteleria The Alchemix sorprèn amb originals propostes

Òpera & Balam

A què sap una òpera? Com interpretaríem als fogons el dolor de la jove madame Butterfly abandonada amb un fill pel seu marit nord-americà? Raül Balam i la seva mare, Carme Ruscalleda, ho veuen com...

Model & Ada

Després d’organitzar al gener un sopar groc (que li va costar un boicot a les xarxes i després “una gran onada de solidaritat”), Ada Parellada ha anat un pas més lluny i ara ha celebrat amb Joan...

50 anys de les coves Meravelles

A Benifallet, sota la serra de Cardó i al costat del riu Ebre, hi ha obertes al públic les coves Meravelles, un espai natural de gran interès patrimonial que enguany commemora els 50 anys de la seva descoberta

Casa Vicens & Hofmann

“A la meva mare li hauria encantat que fóssim aquí”, diu emocionada Silvia, la filla de Mey Hofmann al presentar el seu projecte gastronòmic per a la Casa Vicens, el preciós edifici orientalista...

Les Santes ja llueixen

L’eix de la festa major de Mataró són els actes tradicionals, al voltant dels quals s’ha bastit un programa amb una quarantena de grups musicals i activitats familiars i de carrer

La festa del mar

Les processons de la Verge del Carme es repeteixen al llarg del litoral català el 16 de juliol, una mostra que la tradició marinera del país es manté viva tot i els canvis que hem viscut pel que fa a la nostra relació amb el mar

Neri & barri Gòtic

“Quan fa 18 anys ningú creia en el potencial del barri gòtic, l’hotel Neri va ser pioner en la seva revitalització” , recorda Blanca Fontán, que va ser una de les col·laboradores de Cristina...

Tanca el SANT PAU

El 27 d’octubre el restaurant Sant Pau oferirà el seu últim sopar. Carme Ruscalleda ha decidit tancar quan fa tres dècades que va obrir amb Toni Balam el restaurant de la seva vida. Ho celebren amb l’edició d’un llibret homenatge i amb un menú molt especial

Miró & Villagrasa

Més d’una dècada després que Antonio Miró es desprengués de la majoria de les accions de la seva marca, la firma que ara dissenya Albert Villagrasa (Balsareny, 1977) acaba d’aconseguir per segon...

Moda en groc a la 080

La passarel·la barcelonina clou una edició que ha vist el retorn de TCN, les propostes reivindicatives de Miriam Ponsa, desfilades de bany vora el mar i que ha reflexionat sobre moda amb el guru André Leon Talley

Fados & ‘baos’

Una nit de juny, poc abans de començar el concert de fados a ritme de tatuatge de Mariza, la cua a la paradeta del restaurant Mr Kao del village del Festival jardins de Pedralbes era llarga. En paperines...

Música entre vinyes

El festival VinyaSons Ametller Origen arriba a la sisena edició apostant per les veus femenines. La proposta, des del 29 de juny i fins al 10 d’agost, passa per dotze cellers on la música es fon amb el vi i la gastronomia

Boqueria & Óscar

Una de les primeres imatges del llibre Mi Boqueria (Planeta Gastro) mostra La Rambla l’agost passat plena de flors i espelmes, perquè Oscar Manresa no podia deixar passar el moment terrible en què...

Dies de foc i fressa

Sant Joan és la festa més socialitzadora: els carrers són el seu escenari principal i el foc i els petards engresquen grans i petits. Però inevitablement, les normes de seguretat li han restat un punt d’espontaneïtat

DONES que fan PINYA

Fa quaranta anys no hi havia dones castelleres i ara ja representen el 40%. En l’aspecte tècnic, la seva incorporació al món casteller ha estat clau per aixecar castells de deu i ara el repte és assolir la igualtat en les estructures de poder

Majestic històric

L’hotel Majestic celebra aquest 2018 tot un segle d’existència amb la inauguració del restaurant Solc (que treballa amb productes de l’hort de la família propietària, els Soldevila, en el Maresme)...

La birra d’or

Catalunya viu una febre per la cervesa artesana amb un augment del consum i de la producció. Barcelona s’ha convertit en un dels destins turístics preferits pels amants d’aquesta beguda