MACBA & Fressange

Com han fet amb el Moma i la Tate Modern, des del març la firma Uniqlo col·labora amb el Macba fent possible l’accés gratuït dels ciutadans dissabtes a la tarda i organitzant experiències per fomentar...

La fortalesa de l’EMPORDÀ

El castell de Sant Ferran de Figueres és la fortalesa del segle XVIII més gran de Catalunya i una de les més ben conservades d’Europa. Propietat encara de l’Estat, se’n poden visitar les defenses i les espectaculars cisternes de sota terra

Posidònia & Majoral

Aquest estiu Greenpeace ha alertat al món de la importància de preservar del fons marí d’Eivissa i Formentera les praderes de posidònia, l’organisme viu més longeu del món que protegeix la costa...

Gala & MNAC

En plena onada de reivindicacions feministes, el Mnac ens convida a revisar la figura de Gala més enllà del tòpic de musa de Dalí, o fins i tot d’arribista. “Quan es van conèixer Dalí vivia en...

L’art escènic pren Tàrrega

FiraTàrrega 2018 convida a rellegir l’espai públic a partir de les arts de carrer. Tindrà lloc del 6 al 9 de setembre i s’hi podran veure 50 espectacles, dels quals 30 són estrenes a l’Estat espanyol

Cuina per gaudir L’ESTIU

Ara que teniu més temps, si us ve de gust fer receptes de nivell us suggerim les propostes de dues cuines innovadores hereves d’elBulli amb xefs de primera divisió: Tickets i Dos Palillos

Compres & Art

La instal·lació de Jordi Gispert Pi, Nuskito Art Space, s’ha convertit en punt d’atracció a La Roca Village, sempre interessada a vincular-se amb l’art. Tot l’estiu hi passen coses, ja siguin...

Tres nous restaurants d’autor

Els reconeguts xefs Nandu Jubany, els germans Torres i Xavier Pellicer obren a Barcelona espais gurmet que són el somni de la seva vida. Són projectes personals que tenen en comú l’autenticitat de les elaboracions i un producte d’alta qualitat

Bernad & Foto

Per “absorbir l’ànima de la gent”, Antoni Bernad aplicava al seu ofici de fotògraf les mateixes eines que el porten per la vida: simpatia, tendresa, amabilitat i respecte. Així ha pogut aconseguir...

Pobles amb encant

Ja són vuit els municipis d’arreu de Catalunya que l’Agència Catalana de Turisme ha certificat amb el segell Pobles amb Encant. Descobrir-ne els motius pot ser una bona experiència

Claris & Morales

Quan Aurelio Morales va posar a la carta de la terrassa de l’hotel Claris unes postres de xocolata amb una ampolleta de crema de ratafia poc podia imaginar que la beguda d’herbes es convertiria en...

Els combinats més originals

Albert Adrià revoluciona el món del còctel amb un tast col·lectiu per a 260 persones als seus sis restaurants mentre la nova gastrococteleria The Alchemix sorprèn amb originals propostes

Òpera & Balam

A què sap una òpera? Com interpretaríem als fogons el dolor de la jove madame Butterfly abandonada amb un fill pel seu marit nord-americà? Raül Balam i la seva mare, Carme Ruscalleda, ho veuen com...

Model & Ada

Després d’organitzar al gener un sopar groc (que li va costar un boicot a les xarxes i després “una gran onada de solidaritat”), Ada Parellada ha anat un pas més lluny i ara ha celebrat amb Joan...

50 anys de les coves Meravelles

A Benifallet, sota la serra de Cardó i al costat del riu Ebre, hi ha obertes al públic les coves Meravelles, un espai natural de gran interès patrimonial que enguany commemora els 50 anys de la seva descoberta

Casa Vicens & Hofmann

“A la meva mare li hauria encantat que fóssim aquí”, diu emocionada Silvia, la filla de Mey Hofmann al presentar el seu projecte gastronòmic per a la Casa Vicens, el preciós edifici orientalista...

Les Santes ja llueixen

L’eix de la festa major de Mataró són els actes tradicionals, al voltant dels quals s’ha bastit un programa amb una quarantena de grups musicals i activitats familiars i de carrer

La festa del mar

Les processons de la Verge del Carme es repeteixen al llarg del litoral català el 16 de juliol, una mostra que la tradició marinera del país es manté viva tot i els canvis que hem viscut pel que fa a la nostra relació amb el mar

Neri & barri Gòtic

“Quan fa 18 anys ningú creia en el potencial del barri gòtic, l’hotel Neri va ser pioner en la seva revitalització” , recorda Blanca Fontán, que va ser una de les col·laboradores de Cristina...

Tanca el SANT PAU

El 27 d’octubre el restaurant Sant Pau oferirà el seu últim sopar. Carme Ruscalleda ha decidit tancar quan fa tres dècades que va obrir amb Toni Balam el restaurant de la seva vida. Ho celebren amb l’edició d’un llibret homenatge i amb un menú molt especial