Música

Un cartell de fórmula 1

Els nord-americans The Smashing Pumpkins presideixen un cartell en què també hi ha grups actuals i grups històrics de la música en català

El 2 d’abril, tres mesos i dos dies abans de la celebració del macrofestival, l’empresa va anunciar el canvi d’emplaçament en benefici del Circuit de Montmeló. En una nota, el Doctor Music Festival va criticar que s’havia produït “una interpretació molt exagerada i destructiva de la normativa sobre riscos teòrics d’inundació” en una vall que mai no s’ha inundat, i que el canvi de lloc era obligat per poder celebrar aquesta edició del festival. Els promotors del festival asseguren que intentaran tornar al Pallars en el futur.

De moment, s’han emportat el cartell –que presideix el grup nord-americà The Smashing Punkins– a l’àrea metropolitana de Barcelona, amb millors accessos i oferta hotelera. Al Circuit hi muntaran l’escenari principal, de 162 m de longitud, el més gran muntat mai en un festival. A més, hi haurà un escenari a l’aire lliure, a la zona Force Field, dedicat a la música electrònica i per on passaran una vintena d’artistes.

Al principal s’hi veuran grups de fora com Luciano, Empire of the Sun, Texas, Ego Band... i artistes catalans com El petit de Cal Eril, Joan Dausà, Els Pets, Quimi Portet, Rosalia, Els Catarres, Albert Pla, Obeses, La Pegatina, Sopa de Cabra i La Iaia, entre d’altres. Undeworld, Voidz, Jamie Jones, Greta Van Fleet, Charlotte de Witte, Tesseract i el curiós retorn d’una llegenda amb The Bizarre World Of Frank Zappa (reproduït en holograma dalt de l’escenari) són alguns dels grups i artistes que completen un cartell espectacular per a tres dies de música ininterrompuda. El canvi d’emplaçament no ha fet canviar les dates, que continuen sent el 12, 13 i 14 de juliol, tot i que s’ha anul·lat la intenció de fer un concert inaugural el dijous 11 de juliol. Els abonaments per veure-ho tot costen 170 euros, i 120 euros els de dos dies. Els promotors conviden, de franc, els habitants del Pallars que hi vulguin anar.

DAVID MARÍN

dmarin@lrp.cat

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor