Pantalla

En sèrie

EL JOC NO S’ACABA

La nova sèrie basada en l’univers de ‘Joc de Trons’ ja s’ha començat a rodar

No s’ha acabat. L’univers imaginat per George R.R. Martin i recreat en la sèrie més famosa de tots els temps es convertirà en una franquícia televisiva amb l’estrena, el 2020, d’una nova trama ambientada molts anys abans de les històries que ara s’han tancat (amb millor o pitjor encert, segons els gustos dels espectadors).

HBO no podia deixar passar el filó que representa Ponent i ha anunciat que hi haurà una preqüela. La principal protagonista serà l’actriu Naomi Watts, que interpretarà un personatge misteriós, amb un obscur secret, i que també viu en una època convulsa. No se n’han donat més detalls, però sí que se sap que el capítol pilot s’ha començat a filmar fa poc als estudis de Belfast on també s’ha produït part de Joc de Trons.

El guió l’escriuen George R.R. Martin i Jane Goldman, que en el seu currículum té pel·lícules tan diverses com Kick-Ass i The Debt. El poc que ha transcendit de la nova sèrie és que tractarà sobre el declivi de l’anomenada “era dels herois” i també hi jugarien un paper destacat les estranyes criatures del bosc, que ja han aparegut a Joc de trons al costat de Bran Stark. Tot i que falta el títol definitiu per a aquesta nova història, s’ha filtrat que el nom provisional és Blood moon, tot i que Martin també s’hi ha referit en alguna ocasió com a The long night. En principi, sembla que no té res a veure amb la novel·la que el mateix Martin va publicar a finals de l’any passat –Sang i foc, en què s’explica l’origen del mític tron de ferro–, sinó que traslladarà el lector molt més enrere en el temps.

Segons HBO, els fans podran saber com es van crear realment els caminants blancs, i també es resoldran altres misteris que potser no tenen tanta rellevància en el xou televisiu, però que sí que han provocat tota mena de teories entre els lectors de l’obra de Martin. S’ha de tenir en compte que les novel·les de Joc de trons van quedar superades per la sèrie en la sisena temporada, però Martin va dir llavors que la història no seria ben bé la mateixa als llibres que a la televisió, de manera que tots aquells que no han quedat satisfets amb el final televisiu de la saga sempre poden esperar a veure què passa en la lletra impresa.

Mentrestant, tots aquells que no vulguin esperar fins a l’any vinent i que ja sentin nostàlgia dels personatges que han anat seguint durant els últims vuit anys, tenen un premi de consolació: HBO estrena el dilluns 27 de maig la pel·lícula documental Juego de tronos: la última guardia. Durant un any, la directora britànica de documentals Jeanie Finlay es va integrar a l’equip de rodatge i va enregistrar el procés d’elaboració de la temporada final, la més complicada de totes i la que ha despertat més expectatives. El documental té un to agredolç, i mostra tant la satisfacció de l’equip per recrear tot un univers imaginari com la nostàlgia de saber que s’acaba la sèrie. Una sèrie que ha mogut xifres espectaculars: 50 localitzacions en deu països; 12.986 extres; 15.000 litres de sang artificial; 3.000 artefactes pirotècnics; 40 quilòmetres de cordes; 68.000 nits d’hotel pagades als membres de l’equip... I acords de distribució en més de 200 països, amb seguidors que es compten per milions. Perquè tal com diu un dels personatges en l’últim capítol, no hi ha res que uneixi millor la gent que una bona història.

SANG I FOC Autor: George R.R. Martin Editorial: Alfaguara Pàgines: 880 Una crònica dels anys de domini de Ponent per part dels Targaryen.
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor