Lletres

Pau en vers il·lustrada

Pere Martí i Bertran (1952) va ser professor vocacional durant 40 anys. I va passar d’explicar històries als seus dos fills a escriure-les, perquè altres nens també les poguessin conèixer. Així, de mica en mica, ha publicat una trentena de llibres, com ara Dos ratolins de bosc, La tortuga d’en Hans, El grill d’en Quim, La Mariona Perquès, Paraules bessones, L’última cuca de llum... A més, és un activista en favor de la literatura infantil i juvenil des de fa molts anys, amb un programa de ràdio a Vilafranca del Penedès, on viu.

A Tinc un tanc de joguina presenta un poema pacifista, de només 20 versos. “He volgut fer adonar els lectors com són d’importants els petits canvis personals i com la literatura i l’art hi poden ajudar, ja que a vegades un conte, un poema, un quadre o una il·lustració ens permeten veure les coses d’una altra manera.”

El poema està molt ben acompanyat de les dinàmiques il·lustracions de Núria Tomàs Mayolas, nascuda a Barcelona el 1973, però que des de sempre també viu a Vilafranca del Penedès. Comenta que dibuixar l’ajuda a entendre el que l’envolta, a imaginar altres realitats i a expressar el que sent.

En aquest llibre d’Akiara ha fet una feina molt especial, amb una narració en format continuat, com si fos un mural (de fet ho és, de vuit metres de llargada), dibuixat a llapis negre i quan convé de colors. Tomàs repassa un extens imaginari de joguines bèl·liques per crear una mena de natures mortes que en alguns fragments ho són, de mortes. Videojocs com ara Call of Duty, soldadets de plàstic, de plom, castells, clics de Playmobil, espases làser, pistoles i, és clar, un tanc, que acabarà fent feines de jardí.

Tinc un tanc de joguina Text: Pere Martí i Bertran Il·lustracions: Núria Tomàs Mayolas Editorial: Akiara Pàgines: 40 Preu: 14,50 euros
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor