Pantalla

En sèrie

ESTIMATS FANTASMES

Lluny de fer por, els fantasmes d’aquesta sèrie de Movistar provocaran en els espectadors moments realment hilarants, especialment si són fans de l’absurditat i la fina ironia característiques de l’humor anglès. La sèrie es va estrenar a la BBC Comedy el 2019 i després de quatre temporades s’ha anunciat la cinquena, i última, per a aquest any. El seu èxit a la Gran Bretanya, amb més de quatre milions d’espectadors cada setmana, ha fet que se n’hagi fet una versió als Estats Units, que aquí es pot veure al canal TNT. Però com sol passar, no hi ha res millor que l’original.

La trama ens porta a la mansió Button, una finca amb molta història ubicada en una zona rural imaginària del sud d’Anglaterra. Una parella jove, els protagonistes Alison i Mike, estan buscant un apartament barat de lloguer per poder viure plegats quan sobtadament la noia hereta la mansió, que havia estat d’una tia àvia a qui pràcticament no coneixia. Tot i que la parella rep la notícia amb entusiasme, xoquen de front amb la realitat quan comproven l’estat deplorable en què es troba la casa, que requereix una inversió econòmica que no poden assumir. El que d’entrada no saben és que també està encantada i hi viuen una colla de fantasmes de curiosos personatges que han mort al llarg del temps en aquell indret. Els fantasmes són prou amistosos, però no volen de cap manera que els nous propietaris trenquin la tranquil·litat de la seva llar eterna i faran els possibles per fer-los fora. Primer no tenen gaire sort, però finalment aconsegueixen que Alison caigui per una finestra oberta. La noia té una commoció cerebral i després de passar dues setmanes en coma descobreix que haver estat tan a prop de la mort li permet veure, escoltar i comunicar-se amb els morts. Amb aquesta habilitat, viure en una mansió on hi ha instal·lats nou fantasmes amb les seves pròpies dèries i manies no sembla la millor idea. Però després d’haver-se convençut a ella mateixa que no s’ha tornat boja, Alison decideix que haurà de tractar amb els fantasmes, mentre que Mike, que no els pot veure, sembla competir amb ells a veure qui té la idea més boja.

Entre els curiosos difunts hi ha un membre del Parlament, conservador, mort en un escàndol sexual el 1993; un melodramàtic poeta frustrat del romanticisme, que immediatament s’enamora d’Alison i no dubta a exposar-li el seu amor contínuament; una aristòcrata que vol convertir-se en la seva millor amiga; la serventa de l’edat mitjana cremada per bruixa que es dedica a espiar Mike quan va al lavabo; Lady Fanny, aristòcrata eduardiana que recrea cada matinada el seu assassinat; el capità, un militar de la Segona Guerra Mundial; Pat, entranyable monitor de colònies del anys setanta mort en un ridícul accident; Sir Humphrey, un noble de l’època dels Tudor decapitat; i finalment el fantasma més antic, Robin, un cavernícola apassionat pels escacs. En definitiva, tots plegats formen una divertidíssima comunitat que ha captivat tant el públic adult com el jove, segurament perquè transmet l’empenta dels creadors, que són pràcticament tots els actors que a la sèrie fan de fantasmes.

FANTASMAS
Plataforma: Movistar
Creadors: Mathew Baynton, Simon Farnaby, Martha Howe-Douglas, Jim Howick, Laurence Rickard, Ben Willbond
Protagonistes: Charlotte Ritchie, Kiell Smith-Bynoe
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor