Lletres

Col·leccions amb aroma de còmic

El llenguatge del còmic ja fa molts anys que s’ha elevat a art, tant pel que fa al text com, sobretot, a les il·lustracions. Des dels inicis hi va haver obres dirigides als més petits, els tradicionals tebeos, amb capçaleres de la factoria Bruguera o emblemàtiques com Cavall Fort, obres que també consumien joves i no pocs adults. Quan es pensa en còmic, aviat apareixen els de superherois, creats, als inicis, per autors nord-americans. De fa força anys ençà, també el manga japonès ha entrat amb la potència d’un tsunami en el mercat internacional. I, encara, el format més madur, les novel·les gràfiques.

Tot plegat ha fet que no sigui gens estrany que cada cop hi hagi més títols infantils que adopten en part o en la seva totalitat el format de còmic. Avui us n’oferim alguns exemples recents, començant per la novetat d’un dels tàndems catalans més prolífics i amb més èxit, com són els textos de Jaume Copons i les il·lustracions de Liliana Fortuny, dos autors que ja han publicat desenes de títols en diferents sèries.

On és Ravel? és el desè de la sèrie Bitmax & Co, en què el Ravel, un dels protagonistes d’aquesta col·lecció coral, ha desaparegut. Després de buscar-lo pertot arreu, el robot Bitmax i els seus amics descobreixen que, com que no s’hi veu gaire, en Ravel ha caigut per un forat. No dubten a ficar-s’hi de cap. En Bitmax forma un grup de rescat amb la gent del Bosc Blau, però no serà una tasca gens fàcil.

El dinamisme de la trama, l’humor i l’originalitat del concepte característic de Copons&Fortuny es manté. Les il·lustracions, d’una simpatia contagiosa, no obeeixen a un format de còmic tradicional, amb pàgines dividides en vinyetes. La majoria són pàgines amb tot de personatges amb diàlegs creuats, amb un efecte coral i un moviment impecables.

On és en Ravel? Text: Jaume Copons Il·lustració: Liliana Fortuny Editorial: Combel Pàgines: 72 Preu: 13,90
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor