Música

Festivals i altres escenaris

TEMPORADA VARIADA

Dins del gran festí escènic, gairebé pantagruèlic, que és Temporada Alta, la música en directe no és exactament el plat principal, però a la carta del festival gironí sempre hi ha lloc per a bones propostes musicals, força variades estilísticament parlant. De fet, Temporada Alta obre aquest dissabte, 30 de setembre, la seva 32a edició amb música, ja que el grup mallorquí Antònia Font oferirà aquesta nit el concert que clourà oficialment la seva gira de reunió –iniciada al Primera Sound 2022– amb un concert al Palau de Fires de Girona, amb el músic gironí Smoking Bambino com a teloner: són dues propostes que tenen en comú el gust per les sonoritats menys convencionals i unes lletres que, en tots dos casos, s’allunyen anys llum dels tòpics del pop i el rock. Sumen bé.

Serà una bona entrada per a l’apartat musical del festival, que continuarà amb la música electrònica i ballable del discjòquei i productor francès Vitalic, nom artístic de Pascal Arbez (1976), que presentarà el seu live a La Mirona de Salt el 6 d’octubre. Autor d’èxits com ara My Friend Dario i Poison Lips, Vitalic ha publicat aquest any la banda sonora de la pel·lícula francesa Disco Boy, de Giacomo Abbruzzese. I canviant totalment de registre, l’orquestra GIO Symphonia oferirà el 8 d’octubre a l’Auditori de Girona el concert Ticket to Ride, amb la cantant Elena Tarrats i un programa que inclourà grans de la música de tot els temps, com ara Bach, Beatles, Bowie i Philip Glass.

La cantant, actriu i model nord-americana Sophie Auster (1987), filla dels escriptors Paul Auster i Siri Hustvedt, presentarà el 22 d’octubre a la sala de cambra de l’Auditori de Girona el seu nou disc, Milk for Ulcers. Més enllà de la seva il·lustre ascendència, Sophie és una cantautora molt interessant, amb quatre discos publicats fins ara. Ja queden molt poques entrades a la venda.

Com era previsible, també estan a prop d’exhaurir-se les localitats per al concert que Els Amics de les Arts oferiran el 27 d’octubre, coincidint amb l’inici de les fires i festes de Sant Narcís, a la sala simfònica de l’Auditori de Girona. Al mateix escenari, hi actuarà la cantant Rosario Flores, també amb un ADN molt artístic, que el dia 11 de novembre presentarà el seu últim disc, Te lo digo todo y no te digo na, explosió de rumba i ritmes negres. I el mateix 11 de novembre, però a La Mirona, Albert Pla hi actuarà amb The Surprise Band, per commemorar els 25 anys del seu disc Veintegenarios en Alburquerque, en un concert molt festiu i amb una posada en escena molt acurada. La Surprise ja no és sorpresa perquè s’ha anunciat que estarà formada per Diego Cortés a la guitarra flamenca; Judit Farrés als teclats i disparant samplers; les integrants de La Prenda Roja (Sara Sambola, Cristina López i Ana Brenes) als cors, i la ballarina Belén Martí Lluch.

El duet de pop electrònic _juno, format per Zahara i Martí Perarnau IV, presentarà el 18 de novembre a la sala de cambra de l’Auditori el seu segon disc, _BCN747, i el 26 de novembre l’indòmit i sempre interessant Pau Vallvé tancarà la gira del disc :) al Teatre Municipal. En una línia més transgressora, el grup Molforts i la cantant alemanya Ingrid Caven protagonitzaran el 6 de desembre al Teatre de Salt una performance amb cançons, orquestrada per Albert Serra. I dues personalitats tan diferents com Alfonso de Vilallonga (Teatre de Salt) i Joan Dausà (Auditori) coincidiran, el 9 de desembre, en la penúltima jornada del festival.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor