Opinió

Fiblades

DIÀLEG DE XIMPLERIES

Ja comença a ser hora que els portaveus de les institucions estatals i els dels partits unionistes deixin de dir ximpleries com si el coeficient mental de la resta dels ciutadans fos tan limitat com el seu. Dimecres passat, la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, responia a les expectatives sobre la taula de diàleg repetint els exorcismes contra la diabòlica possessió independentista: “Dins la llei, tot. I fora de la llei, res. Les normes hi són per complir-les.” Si les lleis només hi fossin per complir-les, encara ens regiríem per les dels romans però, sortosament, també es promulguen per ser els precedents de lleis noves per avançar en civilitat i llibertat.

I d’això és del que s’ha de parlar en la refotuda taula de diàleg: de com avançar cap a un marc legal que garanteixi el dret dels catalans a l’autodeterminació. Perquè aquesta és una taula política i no administrativa; una taula parada per resoldre el conflicte entre Catalunya i l’Estat i no per repetir l’agenda de la conferència bilateral o de les conferències sectorials.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor