Opinió

Punts de vista

COPA, PURO I CIGALÓ DE COLPISME

N’hem vist de molt grosses, a l’Estat espanyol, en qüestió de clavegueres. Per això, confesso que el primer que vaig pensar quan va sortir la notícia del Ferrerasgate va ser que difícilment em sorprendria, que no n’hi hauria per a tant. Dona de poca fe! Val la pena escoltar els àudios, si es té un estómac prou fort, perquè pocs cops es palesa amb tan desvergonyiment que el nivell de putrefacció del clavegueram és sistèmic, que s’estén per tots els estaments del poder. I que sí: qui en té, de poder, se sap impune i per això riu com un xiroi amb la boca plena de croquetes mentre es jacta de cometre delictes des d’un restaurant de Madrid.

Els àudios són sòrdids, desagradables de sentir. Si els hagués escrit un guionista se l’hauria acusat de ser massa matusser, d’haver creat una paròdia, una exageració. Periodistes, jutges i expolicies gallegen de forma grollera del fet que quan volen maten mediàticament els adversaris polítics amb notícies falses. Entre una copa de vi i una endrapada de pernil del bo se’n foten a cor què vols de les víctimes de les seves conspiracions, de Xavier Trias a Pablo Iglesias.

Costa triar algun fragment. Un dels meus preferits és quan el director de La Sexta, per tal de fer punts davant els seus companys de conxorxa, els explica que la gràcia de difondre informacions falses contra Podemos des de la seva cadena és que precisament és una televisió pensada per a un públic d’esquerres. O les embafadores demostracions d’afecte amb el comissari Villarejo. Ara bé, el que no em trec del cap són els riures grotescos de complicitat amb regust de rot i puro mentre es vanaglorien de ser uns colpistes.

Aquests àudios tacaran per sempre la reputació de qui s’erigia en baluard de l’ètica del periodisme anti-fake news, però també constaten la misèria de bona part de la professió periodística, tan desacreditada com precaritzada, que, per convicció, por o interès, mira cap a una altra banda. Ja sigui quan les clavegueres persegueixen independentistes o l’“hijoputa de Podemos”.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor