Opinió

Punts de vista

Propòsits per a aquest curs

Si volem canviar el món hem de començar per nosaltres mateixos, i procurar-nos una vida més sana i un temps de qualitat

N’hi ha que fan propòsits de Cap d’Any. Després del Nadal, comencen a sortir, com bolets, matrícules als gimnasos, i els bons desitjos omplen les agendes. En el meu cas, els propòsits i objectius me’ls marco a l’inici de curs, quan el calendari va indicant la fi de l’estiu (no el termòmetre) i tot s’omple d’aquella olor a quaderns, pintures de colors i llibres nous.

Als qui ens passem el dia batallant per ideals, lluites col·lectives i interessos que considerem universals, de vegades també ens fa falta aturar-nos per assumir reptes diaris, petits (i grans) que, sens dubte, milloraran la nostra vida i la dels que ens rodegen. És molt cert que si volem canviar el món hem de començar per nosaltres mateixos, i procurar-nos una vida més sana i un temps de qualitat per a allò que volem fer i compartir depèn, sobretot, de nosaltres.

Treballar per estar més en el present, combatre l’estrès diari, aferrar-me a l’ara i procurar que l’excés futur no em deixi sense alè és una assignatura obligatòria per a mi aquest curs. Procurar-me un espai per a l’exercici i també per al descans, físic i mental, encara que siguin deu minuts, però que la mandra o el quefer no m’envaeixin el temps. Escoltar activament. Deixar reposar els pensaments. Anar una mica més a poc a poc i invertir més temps a buscar l’essencial. Millorar a la cuina: cuinar productes sans, aprendre noves receptes i apostar, una vegada per totes, per productes de proximitat i ecològics. Aconseguir que el temps que dedico al que m’indigna sigui poc, suficientment mínim. I riure cada dia, de mi mateixa i d’alguna cosa més. I també, cada dia, aprendre alguna cosa nova, per petita que sigui. No oblidar-me de posar amor a tot el que em toqui o decideixi abordar. Ballar, tocar i cantar. I ajudar sempre que pugui.

De vegades, encara que sembli que tot això ens ho sabem de memòria, no va malament que ho recordem. I quin millor moment que després d’un descans merescut. Qui s’hi apunta?

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor