Opinió

Punts de vista

MALA MAROR al partit popular

Que hi ha mala maror dins del PP és una evidència. De fa mesos. El líder espanyol, Alberto Núñez Feijóo, i el de Catalunya, Alejandro Fernández, no comparteixen estratègia, tal com s’ha encarregat de fer públic aquest últim. Fernández no és partidari que el PP negociï amb Junts. No ho era abans de la investidura fallida de Núñez Feijóo i tampoc ho és ara. La direcció estatal del partit, en canvi, ha anat suavitzant la negativa inicial a conversar amb les forces independentistes en general i amb els juntaires en particular. Fins al punt que aquesta setmana el també expresident de la Xunta de Galícia entre el 2009 i el 2022, en una conferència a Barcelona, va defensar “normalitzar les relacions” amb el nacionalisme català “des de la discrepància”. I no es va quedar aquí, sinó que va manifestar el seu respecte per l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, amb qui va reconèixer que han mantingut “contactes indirectes”. És Feijóo qui ha temperat la crítica als independentistes. Ja sigui per la ubicació de la xerrada, per l’auditori o per la constatació que sense ells difícilment podrà optar mai ni tan sols a acostar-se a la Moncloa, el líder espanyol del PP els pica l’ullet, i mira de girar full de pronòstics tremendistes com que els nacionalismes portarien Espanya a “un horitzó similar als Balcans”. A Barcelona, res d’això.

Mentrestant, Fernández s’incomoda amb el nou terreny de joc que li marca Feijóo. El tarragoní, amb cara de circumstàncies segons certifiquen les proves fotogràfiques que va esbombar a les xarxes, va marxar aviat de la conferència del líder espanyol dels populars. Una xerrada en què Feijóo també va admetre que no està content amb els resultats del PP a Catalunya –tres diputats al Parlament–, que vol millorar. El congrés territorial dels populars, posposat per després de les eleccions generals, no té data. Es dona per fet que Fernández serà rellevat. Segurament no és casualitat, doncs, que entre el públic, quan el líder català ja s’havia absentat, continuessin Dolors Montserrat, Nacho Martín Blanco, Daniel Sirera, Xavier García Albiol o Manuel Reyes.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor