Promoció

QUI SOM

L’EQUIP HUMÀ

Els professionals que assumiran la confecció de La República combinen l’experiència periodística amb la vocació per elaborar un producte innovador i compromès

Experiència i compromís. Aquestes dues paraules són les que millor defineixen l’equip humà que, setmanalment, s’encarregarà de preparar La República. Els components de la redacció tenen una sòlida formació periodística i una llarga trajectòria professional. La major part han estat vinculats als diaris El Punt, Avui i El Punt Avui, però també a altres mitjans de comunicació locals. La implicació territorial també s’ha produït a través de les diverses delegacions d’El Punt Avui. De fet, un dels trets definitoris de la redacció de La República és el clar component territorial, d’informació arrelada a totes les comarques del país. Aquest element s’ha de deixar sentir en una informació que sigui capaç d’explicar la diversitat del país. L’altre element definitori dels periodistes de La República és el compromís amb la realitat de Catalunya, que es posa de manifest en una àmplia participació en entitats de tot tipus, tant de caire social com nacional. En l’aspecte periodístic, aquest compromís es tradueix en un periodisme valent, capaç d’anar molt més enllà de la crònica freda i d’analitzar críticament la realitat.

El director de La República i el seu adjunt també acumulen una llarga experiència en el terreny periodístic, principalment lligada als diaris Punt Diari i El Punt Avui. Tots dos hi van entrar a treballar el mateix any, el 1990; Carles Ribera com a redactor i Pere Bosch com a arxiver, tot i que posteriorment ha exercit de periodista. Però, a banda d’aquesta coincidència, també tenen un altre element en comú: una formació acadèmica lligada a la història contemporània i la vocació didàctica, que s’ha traduït en alguns llibres de divulgació. L’objectiu de tot l’equip humà serà elaborar un producte innovador i fermament compromès amb el país. El nom de la capçalera no és, en aquest sentit, una elecció fruit de l’atzar, sinó tota una declaració d’intencions.

UN A UN

DAVID MARÍN (Barcelona, 1974).Professor associat de periodisme a la Universitat de Lleida. Ha treballat en diverses edicions d’El Punt Avui. Ha escrit les novel·les Mala lluna i Ciutat fantasma.

SARA MUÑOZ (Barcelona, 1974). Periodista vinculada a El Punt Avui i col·laboradora d’Els Matins de TV3 a partir de la sortida de La República.

FLORENT MORANTE (Banyoles, 1964). Dissenyador i redactor gràfic de La República.

JORDI MOLINS Cap de disseny d’El Punt Avui, ha estat el responsable de dissenyar La República.

IRENE CASELLAS (Barcelona, 1969). Llicenciada en ciències de la informació. Des del 1988 ha treballat a El Punt i a Presència. Premi de Periodisme Ferrer Eguizábal.

NÀDIA ANGLADA (Barcelona, 1979). Llicenciada en filologia catalana i correctora. Des del 2005 ha treballat a El 9 i a L’Esportiu.

CARINA FILELLA (Tarragona, 1968). Llicenciada en ciències de la informació. Ha estat delegada d’El Punt Avui a Tarragona. Premi Ciutat de Tarragona de Comunicació.

PERE BOSCH I CUENCA (Banyoles, 1966). Director adjunt. Periodista i llicenciat en història. Ha publicat diversos llibres sobre sindicalisme agrari. Va començar a treballar al Punt Diari el 1990 i ha estat redactor de Presència.

XAVI OLTRA (Barcelona, 1969) Llicenciat en periodisme i amb 25 anys d’experiència en mitjans de comunicació, sobretot en premsa escrita i televisió.

CARLES RIBERA (Girona, 1968). Director. Periodista i llicenciat en història contemporània per la UdG. Ha elaborat diversos estudis sobre republicanisme i exili. Va començar a treballar al Punt Diari el 1990. Ha estat subdirector de l’Avui i vicedirector d’El Punt Avui.

MERCÈ RIBÉ (Pla de Santa Maria, 1975). Llicenciada en periodisme. Ha treballat durant vint anys a El Punt Avui com a redactora i com a directora de l’edició Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre.

TERESA MÀRQUEZ (Pineda, 1970). Llicenciada en ciències de la informació. Va entrar a El Punt l’any 1995, a l’edició del Maresme, de la qual va ser delegada. Ha treballat a Ràdio Calella i a Caldetes Ràdio.

ADELA GENÍS (Premià de Mar, 1979). Llicenciada en periodisme. Des del 2002 ha desenvolupat la seva carrera a El Punt Avui, primer a l’edició del Maresme i després a la secció d’Europa-Món.

LLUÍS SIMÓN Llicenciat en ciències de la informació i director adjunt de L’Esportiu. President del consell d’administració de Maig 2011.

SUSANNA OLIVEIRA (Girona, 1966). Periodista vinculada al Punt Diari des del 1985. Ha estat redactora de tribunals i de la revista Presència. Els últims cinc anys ha dirigit la revista infantil BarçaKids.

JOAN POYANO (Calonge, 1960). Responsable de l’edició de Lleida d’El Punt Avui. Va ser subdirector de L’Econòmic i redactor en cap d’Economia d’El Punt.

JOSEP SÁNCHEZ (Ribes de Freser, 1973) Ha desenvolupat la seva vida professional en diversos sectors econòmics i des de fa quinze anys en el món de la premsa.

A més de les persones que apareixen a la fotografia, formaran part de la redacció:

MERCÈ MIRALLES (Badalona, 1968). Llicenciada en ciències de la informació.

MARC ROVIRA (Santa Coloma de Farners, 1978). Llicenciat en dret, va entrar a El Punt Avui el 2011.

Maig 2011

Tal com el seu nom indica, l’empresa que impulsa el setmanari La República es va crear el maig del 2011a través de la iniciativa d’alguns treballadors que havien format part de la plantilla d’Hermes, l’empresa editora d’El Punt Avui. Es tracta d’una iniciativa

empresarial particular, en la qual “la majoria del capital social és propietat dels treballadors, que tenen una relació laboral indefinida, personal i directa”. Un mínim del 50% del capital ha d’estar en mans dels treballadors i empresaris, amb la qual cosa el seu paper és cabdal. Des del primer moment, Maig 2011 va assumir la confecció del diari L’Esportiu i de L’Econòmic, que actuen com a suplements d’El Punt Avui. Des d’aquest mes d’abril i, de manera periòdica a partir del maig, també assumirà l’elaboració de La República.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor