El dossier

11-S Una onada republicana

L’ANC vol omplir durant la Diada d’enguany la Diagonal, des de Glòries fins a Palau Reial, per fer una gran onada. ‘Fem la República Catalana’ és el lema de l’acte

SAMARRETES
Enguany són de color corall, inspirades en les brides de les urnes
VOLUNTARIS
Marcaran el ritme de l’onada des del tram 37 amb unes banderoles

“La Diada per la República Catalana.” Aquest és el missatge principal d’enguany de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), organitzadora de l’acte amb la col·laboració d’Òmnium Cultural, i que vol reivindicar amb una gran onada de gent el mandat de l’1 d’octubre per implementar el resultat del referèndum. Amb el lema Fem la República Catalana, l’ANC vol omplir la Diagonal de Barcelona des de la plaça de les Glòries fins a Palau Reial, on s’ubicarà el tram 0, amb la zona de l’escenari, i on hi haurà els convidats.

I és que, com és habitual, l’organització ha distribuït l’espai en trams (37), en ordre ascendent fins al carrer Castillejos de la capital catalana. Cada comarca, així com la resta de territoris dels Països Catalans i la Catalunya exterior, tindrà un o diversos trams assignats (vegeu el mapa adjunt). També hi haurà una zona habilitada per a capacitats diverses al tram 0 i quatre zones delimitades al llarg de la Diagonal per a gent gran amb espai per seure a l’ombra.

La inscripció, que supera les 300.000 persones, es pot fins al mateix dia 11 al web diada.assemblea.cat o per telèfon, i es pot escollir el tram desitjat. L’ANC ha convocat tothom a les quatre de la tarda al seu tram per dur a terme la mobilització, que va ser assajada durant les festes del barri de Gràcia de fa unes setmanes. La samarreta d’enguany, a la venda al web oficial de l’ANC, és de color corall, amb la imatge del Pedraforca, i està inspirada en el color de les brides de les urnes de l’1 d’octubre. El lot de l’ANC inclou, a part de la samarreta, una motxilla i un ventall, i es pot adquirir també al Club del Subscriptor d’El Punt Avui (www.clubdelsubscriptor.cat/inici/altres/).

UNA ONADA SONORA I GEGANT

Fins a l’hora clau (17.14 h), quan es vol fer una gran onada des de les Glòries fins al tram 0, hi haurà música i castells, i es convida tothom a lluir pancartes i banderes amb missatges reivindicatius de la República Catalana. Pocs minuts abans de l’hora fixada, està previst aconseguir un silenci sepulcral, que es trencarà al tram 37 quan es doni el tret de sortida a l’onada amb un coet. Es vol que l’onada gegant vagi avançant de tram a tram, que sigui sonora i que representi la força de la gent mentre s’alcen banderes i pancartes. També hi haurà voluntaris de l’ANC que, amb unes banderoles de color corall, marcaran el ritme de l’onada.

L’Assemblea també ha volgut internacionalitzar el procés, i el vídeo promocional, en català, està subtitulat en sis idiomes. “No permetis que ningú silenciï la teva veu. Aquest Onze de Setembre, reclama el mandat de l’1-O. Perquè ens la vam jugar i vam guanyar. Ara fem la República Catalana. Depèn de nosaltres que sigui realitat”, es pot sentir a través del vídeo mentre apareixen imatges de les càrregues de la policia als votants catalans l’1-O. L’ANC també promou a les xarxes les etiquetes #BuildingTheCatalanRepublic i #FemLaRepúblicaCatalana.

Per la seva banda, Òmnium també ha preparat la seva Festa per la Llibertat, al passeig Lluís Companys, durant tot el dia, en què hi haurà teatre, jocs, esports i música, amb l’actuació final de Macaco.

300.000
INSCRITS.
El ritme d’inscripcions ha estat similar al d’altres anys. Els organitzadors descarten un desgast respecte d’altres edicions.
240.000
SAMARRETES VENUDES.
L’elevat nombre és un indicador que demostra que la inscripció promet. N’hi ha tres models.
1.100
AUTOCARS.
Com cada any estaran disponibles des d’arreu del territori per fer més accessible el desplaçament a Barcelona.
37
TRAMS.
A més hi ha el tram 0, on s’ubicaran els convidats a l’acte, entre els quals hi haurà l’advocat Aamer Anwar.
4
ÀREES.
Les assemblees territorials han distribuït la Diagonal en 4 àrees, que inclouen 8, 9 o 10 trams cada una.
7
IDIOMES.
El vídeo promocional s’ha enregistrat en català i està subtitulat en castellà, anglès, francès, alemany, portuguès i italià.

Horaris

16 h CONCENTRACIÓ. L’organització vol que tothom estigui preparat al seu tram a les quatre. Durant l’espera hi haurà castells i música popular.

17.10 h TOC DE SILENCI. Des del tram 0, els grallers faran un toc de matinades per demanar silenci.

17.14 h ONADA. Un coet donarà el tret de sortida al tram 37, a la plaça de les Glòries. Els voluntaris marcaran el ritme de l’onada, mentre vagi avançant fins al tram 0, amb banderoles de color corall. Durarà entre 5 i 8 minuts.

17.30 h PARLAMENTS. Al tram 0, com cada any, hi haurà parlaments. Hi participaran Elisenda Paluzie (ANC), Marcel Mauri (Òmnium) i Josep Maria Cervera (AMI).

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.