El dossier

La República arriba al número 100

El 28 d’abril del 2018 arribava als quioscos La República, últim exemple a Catalunya d’aposta pel periodisme en suport paper. Avui la revista arriba al número 100 en un moment molt complicat, però amb la mateixa il·lusió i la confiança de poder mantenir el suport de prou lectors per continuar

“Una eina de debat sobre un país en construcció. Una publicació que pretén reforçar la normalització del republicanisme com a marc de referència i ajudar a construir i consolidar espais de sobirania mediàtica. Volem mirar aquesta terra posant accent especial en la intensa actualitat política. Del país que tenim al país que volem. Però també potenciarem continguts relacionats amb disciplines que tenen a veure amb àmbits tan diversos com la cultura, la ciència, la gent jove, l’oci, la salut, l’ensenyament i l’entreteniment. Ser republicà és una manera d’exercir la curiositat en tots els àmbits, insaciablement. Ser republicà és treballar amb rigor però sense manies. Amb responsabilitat però sense por.” Aquest és un fragment del manifest fundacional Del país que tenim al país que volem amb què el 28 d’abril del 2018 el setmanari La República feia per primer cop la seva aparició als quioscos de Catalunya. Gairebé dos anys després, la revista arriba al número 100. Un número rodó per fer balanç.

Cent caps de setmana (cent un, comptant el número zero) acostant els lectors a l’actualitat amb dossiers, anàlisis, entrevistes i opinions que han posat la lectura reposada i la reflexió al davant de la immediatesa de l’actualitat. La República fa periodisme d’actualitat, però no hi corre al darrere. Un projecte que arriba a aquest número no pas sense dificultats però amb la voluntat de continuar sent puntualment als quioscos (i en format digital, a lrp.cat) en uns moments en què la crisi de la covid-19 ha trastocat la normalitat de forma inaudita.

Després de dos anys, el setmanari havia aconseguit estabilitzar-se en una circulació mitjana a l’entorn dels 25.000 exemplars setmanals en paper durant l’any 2019, amb la sortida en solitari al quiosc els dissabtes i amb l’encartament els diumenges a El Punt Avui. Des de fa unes setmanes, s’ha fet el pas agosarat de sortir al carrer totalment en solitari, cada dissabte en paper, amb un acord amb El Punt Avui perquè els seus lectors puguin també accedir gratuïtament als continguts del setmanari en format digital.

La República és un projecte periodístic impulsat per la societat limitada laboral Maig 2011 SLL, integrada per una vintena de socis periodistes que editen el setmanari i també la revista mensual L’Econòmic.

FER-SE SUBSCRIPTOR

A banda de comprar-la al quiosc hi ha, és clar, la possibilitat de subscriure’s directament a La República, ja sigui en l’edició digital o en paper. Per fer-ho, només cal accedir a www.lrp.cat i optar per una de les dues fórmules de subscripció. La digital, que té un cost de 12 euros l’any, o la subscripció en paper, que té un cost de 72 euros anuals i que, naturalment, també permet l’accés gratuït a la versió digital de la revista.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor