Serà notícia

Nova biblioteca a Torrefarrera

La Generalitat de Catalunya ha finalitzat la construcció de l’edifici que acollirà la biblioteca municipal de Torrefarrera (Segrià). Promoguda pel Departament de Cultura i l’Ajuntament de Torrefarrera, l’obra ha sigut gestionada per l’Institut Català del Sòl, INCASÒL. El cost total ha estat d’1.646.355,86 euros (IVA inclòs) aportats per fons municipals i la Direcció General de Promoció Cultural i Biblioteques del Departament de Cultura.

L’edifici té dues plantes, amb un total de 992 m2, i està situat al carrer de les Corts Catalanes. S’ha construït aprofitant una estructura existent que s’ha remodelat i ampliat. Al nivell superior de la façana que dóna al carrer s’han eliminat els pilars existents per construir un porxo d’accés mentre que a la façana posterior, davant de la zona de jocs infantils, dos volums nous acullen l’ascensor i l’escala principal. Amb l’ampliació dels laterals, s’ha creat un pati d’ús interior. La coberta de la biblioteca s’ha dissenyat de manera invertida amb acabat vegetal i incorpora lluernes per millorar la qualitat de l’espai interior. La planta baixa es destinarà als espais d’ús independent, com són la sala polivalent i l’aula de formació, i als espais comuns d’acollida de la biblioteca, amb l’àrea de revistes i la zona infantil. Des de la zona del taulell central s’accedirà a la planta primera a través de l’escala i l’ascensor, on es situarà la zona d’informació general de la biblioteca.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor