Opinió

Feminisme polèmic

Una nit freda, la dels Premis Gaudí, diumenge passat. A la catifa vermella, però, no hi havia ganes de caldejar l’ambient provocant cap incendi. Durant la gala, vam veure acudits punyents del Mag Lari, reivindicacions a favor del poble kurd i les demandes d’ajuts al cinema d’Isona Passola, però a l’avantsala glamurosa tot va transcórrer amb calma. Fins i tot Aina Clotet, immersa en una polèmica amb Leticia Dolera –que la va eliminar de la sèrie que dirigeix, marcadament femininista, per estar embarassada–, no va voler afegir més llenya al foc. “Hem de posar el focus on realment ha d’estar, que és a lluitar per les coses necessàries, perquè hi hagi una assegurança que protegeixi l’embaràs i la maternitat de les actrius”, explicava vestida amb un model blanc amb escot a l’esquena firmat per Menchén Tomàs.

La barcelonina Itziar Castro, que participa en la sèrie de Dolera, assegurava que la directora va fer el que va poder per canviar el pla de rodatge, però que no va ser possible. “Jo les comprenc totes dues, perquè a mi també m’ha passat, que m’acomiadin, i entenc la frustració”, diu una actriu que va ser defenestrada com a professora a l’acadèmia d’OT 2018 d’un dia per l’altre. Precisament, d’allà surt el nou representant d’Eurovisió, el terrassenc Miki, a qui les xarxes critiquen perquè fa tres anys es va fer una foto amb una estelada. Alfred (el representant de l’any passat, a qui va passar una cosa semblant), està a punt d’iniciar una gira i diu que és més feliç que mai. Lluïa un vestit jaqueta amb llagosta daliniana de Juan Avellaneda que ja hem vist en altres famosos, com Aldo Comas.

En clau femenina, per la catifa van desfilar des del negre sobri de la guanyadora Lola Dueñas, fins a la radicalitat cosida per ocupes de Laia Vidal, passant pel disseny estil Cersei (Joc de Trons) que Jordi Dalmau va fer per a Isona Passola –amb llacet reivindicatiu d’or–, l’elegant blue velvet de Marisa Paredes, el retro amb plomes exquisit de Cristina Brondo (Santos Costura), l’estampat de zebra d’Itziar Castro (que als Goya 2018 va anar vestida del jove català Bernart de Manila) i el preciós Teresa Helbig que duia una enamorada Candela Serrat, que s’acaba de comprometre amb el també actor Daniel Muriel.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor